dinsdag 28 februari 2012

Adfiz zonder tandeloze Loek Hermans is beter


Hoe de vergelijking begon?
Een korte vergelijking toen ik het bericht op AMweb las over de losgeslagen regelzucht van JC de Jager over provisie. En dan denk je dat je belangen bij Adfiz in goede handen zijn. En toen keek ik naar mij oude hond. Mijn trouwe maatje. Mijn verhaal was er ineens.

Ik had zo'n goede hoop toen Loek Hermans aantrad bij Adfiz. Eindelijk de tandjes laten zien, vastbijten, dieper vastbijten als het nodig mocht zijn, desnoods verscheuren als de bedreiger staande moeten worden gehouden.


Maar Loek blijkt al oud te zijn. Heeft de eigen tandjes niet meer, heeft zelfs geen kunstgebitje, dus... Loek sabbelt maar wat. Als hij maar te eten heeft toch? Maslow toch?

Mijn herdershond is op dit moment ook wat ouder. Wat wil nu het geval? Het is dan zo herkenbaar voor mij hoe de natuur zichzelf in stand houdt, overleven wil. Hij is behoorlijk oud, eigenlijk aan inslapen toe. Bijt nauwelijks meer, is met iedereen goede vrienden, wil wat zachtere brokjes. Als de vier katten eerst willen eten uit zijn bak, dan mag dat. Als de katten op zijn schapenvacht liggen, dan jaagt hij ze niet meer weg. Ach, hij heeft zoveel jaren trouwe dienst gedaan. Ik geef hem een goede oude dag. En er komt een tijd dat ik hem toch zal moeten laten inslapen. En er komt vanzelf een nieuwe hond.

De vergelijkenis met Loek gaat geheel op. Behalve dan dat Loek geen jarenlange trouwe dienst heeft bewezen. Althans niet voor Adfiz. Dus wat moeten we doen? INSLAPEN aub, laten we snel afscheid nemen. Geen bewezen diensten, heeft verkeerde opvoeding gehad om in dit gezin (Adfiz) zijn nut te bewijzen. Dan wordt zo'n beschermer enkel maar tot last. Laat hem elders maar zachte brokken gaan eten.

Sorry, ik moest het even kwijt. De gelijkenis is zo sterk.

Hierbij de twitteraccounts van beide genoemde heren @loek_hermans  @JCdeJager. Wellicht dat u ze even attent maakt op dit artikel.
Inslapen is eenmaal figuurlijk en eenmaal letterlijk uiteraard. Dit om misverstanden te voorkomen:)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw bijdrage. Deze wordt na controle mogelijk geplaatst.