donderdag 29 maart 2012

Financiele zaken begrijpen voor je koopt, koop anders niet!


Als je het niet begrijpt, koop het dan niet!

Koop nooit iets wat je niet begrijpt. Er zijn van die wijsheden die zo simpel zijn, dat je bijna gaat denken dat die niet kunnen werken. Bovenstaande is er zo een. Hoe simpel kan het zijn?

85% van de Nederlanders heeft niets met financiële onderwerpen.Toch blijkt dat veel mensen zich niet aan die 'wetenschap' houden. Zeker als het gaat om financiële producten. 

Te moeilijk en saai om je erin te verdiepen, dus haak je snel af. Maar je ontkomt er niet aan. Want hoe koop je anders een woning, of zorg je voor een goede oude dag? Als je een droom wilt realiseren, gaat het al snel over geld. Vraag maar eens rond op een verjaardag: wat voor hypotheek heb jij? hoe heb jij je pensioen geregeld? Je krijgt dan vaak vage antwoorden. De mensen die exact kunnen vertellen hoe zij dit soort zaken hebben geregeld, zijn schaarser dan water in de Sahara. En dat is eigenlijk heel slecht.

De media staat vol met de financiële gevolgen. Woekerpolissen, wurghypotheken, aandelenleasecontracten, DSB-taferelen of pensioenstress. Producten die waren gemaakt om jou te helpen je droom te realiseren, maar die zorgden voor ellende. Een pakketje schroot met een dun laagje chroom. En hoe zit het met de producten van nu?Je zou bijna denken dat je geen goede keuze meer kunt maken.

Benader het zo: als ik het niet begrijp, dan koop ik het niet. Dit zorgt ervoor dat jij de meester blijft van je eigen situatie. Je krijgt van nature een gezonde drang naar meer kennis. Het begint bij de basis. Als jij een doel hebt, dan wil je weten op welke manier je daar kunt komen. Bijvoorbeeld bij het kopen van een woning. Hoe regel ik het geld hiervoor? Wat kan ik betalen? Waar moet ik rekening mee houden als ik een lening afsluit? Hoe betaal ik mijn lening weer terug? Wie kunnen mij helpen om mijn doel te bereiken? 

Stel dit soort vragen. Zo bescherm je jezelf tegen een slechte beslissing, die achteraf veel geld blijkt te kosten.

Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen. Je kunt altijd een beroep doen op een onafhankelijke adviseur. Bespreek je doelen en wensen. Jij hebt hierbij een belangrijke taak. Bereid jezelf goed voor op het gesprek. Zorg ervoor dat je de basis van het onderwerp begrijpt en breng je eigen situatie in kaart.

De onafhankelijke adviseur van nu helpt jou hierbij. Hij heeft eenvoudige voorlichtingsfilmpjes klaar staan die de basis aan je uitleggen. Hij geeft je een vragenlijst die jou situatie in kaart brengt en overhandigt je een checklist voor de zaken die je nodig hebt om bijvoorbeeld de hypotheek af te kunnen sluiten. Vervolgens bepaal je samen wat voor jou de beste keuze is.  Met dank aan uwonafhankelijkeadviseur.nl 

En omdat je het begrijpt, kun je het gerust kopen.

Bedankt, 
Nico van Koesveld, tot de volgende keer.
Tip, abonneer je, dan mis je niets meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw bijdrage. Deze wordt na controle mogelijk geplaatst.