maandag 26 maart 2012

Wat weten we over u? Waar bent u ingedeeld?

In deze blog vertel ik hoe men in Nederland ingedeeld is en belicht een bepaalde groep.
Groep A: Luxe Levensgenieters


Luxe Levensgenieters behoren in financieel opzicht tot de toplaag van Nederland. Met hun universitaire opleidingen brachten ze het tot directeur of bouwden ze een succesvol eigen bedrijf op. Op hun leeftijd, 45-65 jaar, werken ze nog vaak fulltime. Door hard werken en slim investeren hebben ze alles in huis om een leven te leiden waarin ze zich kunnen veroorloven wat ze willen. Samen met hun tienerkinderen wonen ze in mooie koophuizen met een aanschafwaarde vanaf een half miljoen euro. En dan kan er zelfs nog een tweede huis zijn, waar ze samen met het hele gezin de zomer- en/of de wintervakanties doorbrengen. Kortom: ze genieten van het leven. 
 
Type A01: Welvarende Zakenlieden

Welvarende Zakenlieden hebben een druk bestaan waarin zij het gezinsleven moeten combineren een eigen bedrijf of een hoge functie in het bedrijfsleven. Hun drukke leven wordt beloond in de zin van goede salarissen die boven 2 keer modaal liggen. Door hun functie en hun universitaire opleiding bevinden zij zich in de hoogste sociale klasse. In deze sociale klasse is het gepast om in ruime huizen te wonen met een waarde van meer dan € 350.000 en veelal boven de € 500.000. Samen met een partner en kinderen hebben zij een druk leven waarin het hen op financieel vlak aan niets ontbreekt.

Financiële portefeuille
Welvarende Zakenlieden zijn hard op weg een zeer riante financiële portefeuille op te bouwen. Al hebben ze natuurlijk al veel opgebouwd met hun hoge inkomen en voeden ze hun betaalrekeningen elke maand met een bedrag dat gemiddeld boven € 5.000 ligt.

Toch is er de motivatie om met hard werken een financieel zorgeloze toekomst tegemoet te gaan, waarin het hen aan niets mag ontbreken. Om dit te bereiken maken ze gebruik van verschillende financiële instellingen bij wie zij producten hebben en van wie zij advies verlangen.  

Lenen is geen financieel gedrag dat bij Welvarende Zakenlieden thuishoort. Zij verdienen ruim voldoende om al hun wensen te kunnen vervullen. En mocht dat niet het geval zijn, dan passen ze hun wensen aan zodat deze passen in hun financiële situatie. Voor Welvarende Zakenlieden is het uitzicht op een financieel zorgeloze toekomst zeer belangrijk. Een aantal onderwerpen is van belang om deze toekomst werkelijkheid te laten worden: eerder kunnen stoppen met werken; het drukke bestaan inruilen voor de vrijheid om te kunnen doen en laten wat men wil; genoeg financieel bezit te hebben om dromen in vervulling te laten gaan en zeker ook om alle kinderen te kunnen laten studeren.

Dit wensenpakket maakt dat Welvarende Zakenlieden graag inkomsten opzij zetten voor later en verschillende spaarrekeningen en -regelingen hebben. Het gemiddelde saldo van een spaarrekening is € 38.000, een bedrag dat zij opzij hebben gezet voor later. Niet alleen sparen is een manier om kapitaal op te bouwen, Welvarende Zakenlieden investeren in hun toekomst door een groot aantal beleggingen. Echter voor Welvarende Zakenlieden is het niet altijd makkelijk om zich als actieve belegger op te stellen. Hun drukke bestaan laat maar weinig tijd over om zich zelf te verdiepen in de beurs en aandelenkoersen. Zij hebben dan ook veel van hun beleggingen ondergebracht in beleggingsfondsen en niet zozeer in een eigen effectenportefeuille. Dit betekent echter niet dat zij geen risico durven te lopen met beleggen. Welvarende Zakenlieden durven in beleggen zeer zeker het avontuur op te zoeken en voor risicovolle beleggingsfondsen te kiezen.


Voor Welvarende Zakenlieden is ook het eigen huis een investering waar zij later geld mee willen verdienen. Niet alleen door de waardevermeerdering van hun huis, maar ook doordat zij vaak een goede beleggingshypotheek hebben. Daarbij zit de opbrengst van hun huis ook in de levensverzekering die vaak bij hun hypotheek is afgesloten. Op die manier worden nabestaanden niet financieel de dupe van een onverwacht overlijden. Voor het afsluiten van een hypotheek kiezen zij vaak voor een bank, maar ook andere instellingen zoals een verzekeringsmaatschappij staan in de shortlist.

Welvarende Zakenlieden zitten in een drukke levensfase waarin hen veel kan overkomen op financieel gebied. De kinderen kan iets gebeuren, maar ook kan henzelf iets overkomen waardoor zij niet meer in staat zijn om te werken. Voor Welvarende Zakenlieden zou een inkomstenstop betekenen dat zij hun financieel zorgeloze leven en toekomst niet kunnen waarmaken. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is voor hen dan ook erg belangrijk. Om zich voor de meer dagelijkse financiële risico’s in te dekken hebben zij bovengemiddeld vaak een motor- en scooterverzekering en een pleziervaartuigverzekering. Voor alle verzekeringen geldt dat zij deze graag bij een onafhankelijke tussenpersoon of de bank afsluiten. Dit doen zij via de post, internet of telefonisch.

Financiële mentaliteit
De grootste aandacht van de Welvarende Zakenlieden gaat uit naar hun zakenleven en hun eigen gezin. Dat zijn tijdrovende aandachtspunten. Toch hebben zij wel interesse voor onderwerpen als beleggingen, de economie en persoonlijke financiën. Kennis over deze onderwerpen hebben zij nodig bij het plannen van een zorgeloze financiële toekomst. Om kennis op te doen valt hun oog op artikelen en advertenties van banken en andere financiële instellingen zoals verzekeringsmaatschappijen. Zij zijn niet wars van risicovolle financiële producten wanneer zij hierover goed advies kunnen ontvangen.

Lifestyle
Het drukke leven van de Welvarende Zakenlieden vraagt veel energie en de broodnodige rust vinden zij tijdens de vakantie. Dat kan een luxe vakantie zijn, maar overdadig veel geld geven zij er niet aan uit. De behoefte aan vakantie is bij hen groter in de winterperiode dan in de zomer. Een weekend op de boot of even een frisse neus halen op hun motor is in de zomer lang genoeg om even bij te tanken. Het type auto waar ze in rijden varieert van een grote MPV tot sportauto, maar is luxueus en exclusief. Ook hun partner rijdt in een luxe bolide. Veel van hen rijden een auto van de zaak en voor hen is het financieel aantrekkelijk om de auto of auto’s te leasen.

Dit is een stukje tekst hoe u ingedeeld kunt zijn in ons land. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw bijdrage. Deze wordt na controle mogelijk geplaatst.