woensdag 21 maart 2012

Woning kopen? Zeven waardevolle supertips.


Zeven tips bij het kopen van je eerste woning

Een woning kopen kan dat nog? Dit is een goede vraag.  De markt zit muurvast als we de berichtgeving mogen geloven. Volgens de meest recente onderzoeken zullen de komende jaren de gemiddelde huizenprijzen nog verder dalen. En wat gaat er gebeuren met de hypotheekrente aftrek?

Daar zit je dan met je woonwens. Want er zijn in Nederland wel degelijk mensen die  willen verhuizen. Alleen, durf je nog wel? Terwijl er genoeg redenen zijn om juist nu een woning te kopen. Om met de woorden van Cruijff te spreken: 'elk nadeel heb ze voordeel'.

Wij helpen je met tips om ervoor te zorgen dat je als aanstaande woningkoper in deze tijd een goede beslissing maakt? 

Hieronder zeven tips die jouw zelfvertrouwen kunnen vergroten.
1. Bespreek je woonwens met een adviseur.
Die maakt jou duidelijk wat in jouw financiële situatie een verantwoorde keuze is. Zo weet je dat je de hypotheek kunt blijven betalen.

2. Bereid je goed voor op het gesprek met de adviseur. Hoe duidelijker jij jouw situatie kunt uitleggen, des te beter de adviseur jou kan helpen. De  voorlichtingsvideo's helpen daarbij.

3. Realiseer je dat op dit moment een woning koopt voor de langere termijn.

4. Kies voor een woning die bij jouw persoonlijke situatie blijft passen de komende jaren.

5. Schakel een aankoopmakelaar in, die jou helpt bij het zoeken van een goede woning en het onderhandelen over de prijs.

6. Neem ontbindende voorwaarden op in de koopovereenkomst, in ieder geval voor het rondkrijgen van de hypotheek.

7. Laat de staat van het onderhoud van de woning goed checken. Doe een bouwtechnische keuring. Zo voorkom je nare verrassingen die veel geld kosten.

Wanneer je een woning gaat kopen beslis je natuurlijk zelf. De tips geven je houvast om je beslissing makkelijker te maken. Wacht echter niet te lang. Er gaat geen belletje op het diepste punt van de huizenmarkt.   Heb je vragen? Stel deze aan je adviseur of aan ons, Van Koesveld in Barneveld, tel. 0342-424242, sinds 1990 onafhankelijke financiële adviseurs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw bijdrage. Deze wordt na controle mogelijk geplaatst.