vrijdag 3 augustus 2012

Jouw dagelijkse leven draait met geld, voorkom onnodige kosten


Financieel advies = doorlopend werk in uitvoering

Als consument zit je waarschijnlijk niet te wachten op die lastige gesprekken over je financiële huishouding. Je denkt in doelen en wensen: ik wil graag een huis kopen, als ik oud ben wil ik een goed pensioen, we moeten sparen voor de studie van de kinderen. 
Toch ontkom je er niet aan, het draait hierbij altijd om geld. Jij wilt dan toch ook zeker weten dat je een goede keuze maakt en dat je geen schade oploopt? Sterker nog je wilt graag al jouw doelen en wensen realiseren. En daarom moet je bij tijd en wijle jezelf verdiepen in die lastige financiële kost.
Oké, dan toch maar doen. Maar hoe wordt je daar nu het beste bij geholpen? Kies hierbij voor de hulp van een onafhankelijke adviseur. Die geeft jou een onafhankelijk advies en is in staat om samen met jou te bepalen op welke wijze jij het beste jouw doelen en wensen kan realiseren.
Maar de adviseur kan het niet alleen! Hij heeft jouw hulp hierbij heel hard nodig. Samen moet je gaan bouwen aan jouw advies. En hiervoor moet je in eerste instantie een onderwerp goed begrijpen. Dit kan eenvoudig door bijvoorbeeld de video's te bekijken die wij gebruiken om je de basis van dit soort onderwerpen uit te leggen. Je krijgt hierdoor een beter gesprek.
Een goed advies is geen kwestie van een éénmalige check. Jouw situatie verandert regelmatig en dat kan grote gevolgen hebben voor jouw financiële situatie. Denk maar eens aan samenwonen, het krijgen van een kind, ontslag of ziekte. Ook financiële zaken zelf veranderen doorlopend, denk aan de gevolgen van aangepaste wetgeving, arbeidsvoorwaarden, bank- en polisvoorwaarden. Daarom is het erg verstandig om met regelmaat met je adviseur bij te praten. Je adviseur kan dan direct de gevolgen voor jouw financiële situatie inschatten.
Voor dit advies betaal je de adviseur rechtstreeks. Voor een eenmalig advies via een factuur en voor het onderhoud sluit je vaak een abonnement. Hierbij zijn twee zaken heel belangrijk:
  1. heb vertrouwen in je adviseur en regel op 1 plek al jouw financiële zaken
  2. kies voor een doorlopend onderhoudscontract dat bij jouw situatie past
Je profiteert dan van het voordeel dat je een adviseur hebt die altijd op de hoogte is van jouw hele financiële situatie. Hierdoor is tijdig bijsturen makkelijker en minder kostbaar. En het bespaart je de opstartkosten die je bij elke andere adviseur toch ook weer moet maken.
Werk samen met je adviseur aan het realiseren van jouw wensen en doelen. Beschouw jouw financieel advies als doorlopend werk in uitvoering. Altijd goed om te weten dat je hierbij terug kunt vallen op jouw vaste adviseur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw bijdrage. Deze wordt na controle mogelijk geplaatst.