dinsdag 14 januari 2014

Branchecriticus speelt de bal op de persoon, als een bedrijf verder goed functioneert

De bal op de zaak spelen is mij geleerd, niet op de persoon. Een vrij zwaar middel. Toch heb ik in het afgelopen jaar een verandering gezien dat de bal op de persoon spelen meer resultaat op kan leveren. Zeker als een bedrijf goed functioneert en een bepaalde persoon zaken al of niet bewust traineert. Dan moet je niet een bedrijf op de korrel nemen, maar de persoon die fatsoenlijk zaken doen belemmert.

Waarom doen mensen op deze wijze vaak onbekwaam zaken? Helaas vaak vanuit persoonlijk ego gestuurd. Ze staan op een voetstuk, de arrogantie straalt er vaak af. Ze denken dat ze onaantastbaar zijn. Of ze zijn bang voor de echte confrontatie of dat bonussen in gevaar komen als ze falen moeten toegeven. 

Wat als men deze manier van zaken doen niet wil bespreken of corrigeren? Dan ook maar persoonlijk aanvallen op hun gevoerde beleid. Wel zo eerlijk. Zo komt een goed bedrijf nauwelijks onder vuur te liggen. Een mooi voorbeeld van toepassen van deze strategie is de controverse Baas van T-Mobile. Hij speelt sinds korte tijd met succes op de persoon.

De zakelijke bal op de persoon spelen. Dat zijn pittige gevolgen via de sociale media en Google. Google zal deze artikelen snel oppakken en aan de bewuste persoon koppelen die hun macht verkeerd gebruiken. Vaak brengt men onnodige schade toe aan het imago van het bedrijf waar men voor werkt en uiteindelijk aan de klant. Door deze manier van zaken doen duidelijk te benoemen, verwacht ik dat men sneller tot inkeer komt of uiteindelijk noodgedwongen van positie zal veranderen. Er wordt immers meer ruchtbaarheid gegeven hoe iemand werkelijk functioneert. Een ieder, de collega's, de mensen onder en boven de persoon, zien hoe deze werkelijk in de praktijk zaken doet. Het blijft niet meer verborgen.  

De eerste persoon die ik op de korrel neem is Hidde Coebergh directeur hypotheken #ING Nederland. 

Waarom? ING wilde graag zaken doen met Van Koesveld. Dus ging mijn bedrijf door de mallemolen van de controle bij de ING en daar kwam ik  heel snel goed uit. Echter toen ik het zwaar achterhaalde samenwerkingscontract publiekelijk onder vuur nam, werd door Hidde Coebergh het vertrouwen in Van Koesveld per direct opgezegd. Uiteraard heb ik mijn kritiek onderbouwd. We hebben het hier over keiharde zakelijke feiten waarbij zelfs de wet overtreden wordt, zie mijn analyse. En Coebergh kan zich permitteren dit af te doen onder het mom dat reeds 2.200 collega-TP's dit wurgcontract wel ondertekend hebben. Schandalig dat deze mensen de macht hebben om goede ondernemers te hinderen in het correct zaken doen. Ik ben benieuwd hoe lang Hidde Coebergh deze manier van werken kan volhouden. Het beleid van deze man past niet in de veranderende financiële wereld.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw bijdrage. Deze wordt na controle mogelijk geplaatst.