zondag 16 maart 2014

Van Koesveld reikt directie ING nogmaals de hand om tot een overeenkomst te komen waar klantbelang gegarandeerd is

Wat vooraf ging
ING wilde graag samenwerken met Van Koesveld in Barneveld.
De voorgestelde  
samenwerkingsovereenkomst (SWO) van ING is door ons op internet gezet. Deze overeenkomst is erg éénzijdig en zo dwingend opgesteld dat klantbelang direct in het geding is en door een beëdigde tussenpersoon nimmer getekend zou mogen worden. De ING is niet gediend van de kritiek op de overeenkomst door Van Koesveld en zegt het vertrouwen op in plaats van de overeenkomst op een normale manier aan te passen. Hier het vervolg om tot een goede overeenkomst te komen waarbij klantbelang voldoende gegarandeerd is.


Open brief aan :
ING Nederland
Hans Hagenaars en directie ING Nederland per e-mail

Barneveld, 17 maart 2014


Geachte heer Hagenaars en directie, 

Ik vind uw reactie op mijn schrijven niet getuigen van enige wil tot verandering en verbetering. Uw punt van geen vertrouwen te hebben in Van Koesveld, wordt door u niet onderbouwd met feiten. Dit gebrek aan vertrouwen is een schril contrast met onze hoge klantwaardering. Juist het vertrouwen in een klantrelatie staat bij ons hoog in het vaandel, vandaar dat onze klantwaardering bijzonder goed te noemen is.

Uw standpunt in deze is, naar mijn mening, nog doordrenkt met de arrogantie van de ‘oude’ financiële wereld. Bang dat men van het voetstuk wordt gestoten, door een tussenpersoon die het daarnaast in zijn hoofd haalt de, overigens zwaar achterhaalde, samenwerkingsovereenkomst van de ING ter discussie te stellen. Deze SWO bevat onzinnige interpretaties van wetsartikelen,  teksten/clausules/onderdelen die in strijd zijn met goed ondernemerschap zoals u in mijn analyse kunt lezen. Met  deze SWO is het klantbelang direct in gevaar. U gaat volledig voor het ING belang. U stelt de klant centraal zoals de slager de koe centraal stelt, ofwel slachten.

Wellicht denkt de directie van de grote ING, 26.000 medewerkers, het waait wel over met Van Koesveld. Ik beloof u, het waait niet over als ING deze SWO niet aanpast. Het is mijn missie fatsoenlijke SWO in Nederland goed op de tafel te krijgen. Dat is inmiddels bij diverse partijen gelukt.

Ik heb nog steeds vertrouwen in de ING, zeker in de mensen op de werkvloer wat hypotheken betreft, anders was ik de aanstelling op verzoek van de ING ook niet aangegaan. Alleen de leidinggevenden bij ING zijn volstrekt niet meer van deze tijd.     

Nogmaals reik ik u de hand voor een nader constructief overleg. Ik denk dat beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald hier zeker van toepassing is. De SWO moet toch aangepast worden. Ik zou zeggen, trek samen op met de adviseur en laat als ING zien dat je het beste voor hebt met de klant, door respectvolle SWO of nog beter een aanstellingsbrief zoals bij de ING dochteronderneming Westland Utrecht dit recentelijk heeft ingevoerd. De marketing daaruit zou geweldig kunnen zijn. Hoe geweldig de leiding ING is, ik wacht het intussen af. Al moet ik wel opmerken dat mijn vertrouwen in deze directie niet zo groot meer is nu u zelfs klantgegevens wilt verkopen. Ook een domme zet in deze tijd die wederom schade toebrengt aan het resterende consumentenvertrouwen in banken. U bent aan zet. 

Een bijzondere prettige groet van de branchecriticus,

Van Koesveld Hypotheken
Nico van Koesveld
Barnseweg 114
3771 RP  Barneveld
0342-424242
nico@koesveld.nl  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor uw bijdrage. Deze wordt na controle mogelijk geplaatst.