woensdag 1 juni 2016

Waarom belazeren hypotheekbanken ons? Nu de SNS bank.

Wij benoemen hier twee voorbeelden waarbij de banken ons bewust zwaar benadelen.

1. Rentemiddeling, een mooi instrument waarmee je vaak de maandlasten kunt verlagen en je de klant weer langer aan je als bank kunt verbinden. En wat doen de meeste banken halverwege 2016 als men dit aan gaat bieden? Een extra boete van 0,2% er bovenop zetten om de klant het extraatje weer te ontnemen. De klant wordt hier beetgenomen en weggepest.We komen daar later uitgebreid op terug.

2. Bij renteverlengingen bij een hypotheek speelt hetzelfde trucje. De klant die niet oplet, krijgt vaak een onnodig hogere rente aangeboden dan dat nieuwe klanten met een gelijke risicoprofiel moeten betalen.

Een praktijkvoorbeeld van de SNS bank, je weet wel, de bank van "Das toch niet normaal":
- klant heeft een huis, waarde woning €227.000.
- twee leningdelen, deel 1 Spaarrekening €165.000
- deel 2 aflossingsvrij 40.900 wordt de rente verlengd
- totaal een 90% hypotheek

Klant krijgt een rentevoorstel voor deel 2 van 3,1% voor 10 jaar, zie bijlage
 
Actuele rentetarieven zie hier
Nergens wordt in de brief gesproken over extra kortingsmogelijkheden.
Dit voorstel is ongelofelijk nadelig voor de klant. Zo ga je niet met goede klanten om.

Dit voorstel? "DAS TOCH NIET NORMAAL"
Gepubliceerd op basis van de op dit moment bekende feiten. Nico van Koesveld

2 opmerkingen:

 1. Beste Nico,

  We hebben je blog gelezen en willen hier graag op reageren.

  Allereerst geef je aan dat SNS een boete in rekening brengt van 0,2% bij rentemiddeling. Dit is niet juist; we rekenen deze boete of opslag niet.

  Voor wat betreft je tweede punt, benadrukken we dat SNS bestaande klanten dezelfde hypotheektarieven biedt als nieuwe klanten. Ook worden zij in de klantbrief proactief geïnformeerd over de kortingsmogelijkheden. De brief die je bijsluit is de kopie voor de adviseur. Daarin staat dit (inderdaad) niet.
  Kijkend naar de rente, dan maken we (op basis van de informatie uit de blog) op dat de geboden 3,10% correct is. Onze actuele hypotheekrente voor 10 jaar rentevast is momenteel 2,65%. Hierin is 0,25% korting verwerkt als de klant zijn of haar inkomsten laat storten op een SNS Betaalrekening. Daarnaast gaat het in het voorbeeld van over een aflossingsvrij deel. Een aflossingsvrije hypotheek kent een ander tarief dat 0,20% hoger ligt dan dat in het overzicht. We vermelden dit ook duidelijk op onze website. Als je de rente optelt (2,65% + 0,20% +0,25%) dan kom je uit op 3,10%.

  We hopen dat we de situatie hiermee hebben verhelderd en als er nog specifieke vragen zijn, of als er andere factoren meespelen, dan kun jij of de klant altijd contact met ons opnemen. Omdat het over een specifieke klantsituatie gaat, communiceren wij er niet verder over online.

  SNS Webcare

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nergens wordt in mijn blog aangegeven dat de SNS de boete bij rentemiddeling toepast. Zou ook onzin zijn met de toch al veel te hoge niet marktconforme rente.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor uw bijdrage. Deze wordt na controle mogelijk geplaatst.